D.I.Y. : Design it yourself

blank

D.I.Y. : Design it yourself

Je bent geen designer maar je wil toch dat je Instagram feed er fancy uitziet? Ga jij ook kwijlen van die gelikte Instagram feeds? Wij wel 😊 Het is jaloersmakend voor de mensen met 2 linkerhanden voor design. Canva is een online design tool voor beginners. Hiermee kan je testen of je een beetje design skills hebt! Het is GRATIS en daar worden wij Nederlanders wel heel erg blij van.

 

Je hebt de app gedownload en dat maakt je dus een designer?

 

Nou, nee dat niet maar het kan je wel een eind op weg helpen. Canva heeft namelijk al standaard voor jou ingesteld wat de formaten zijn van een Instagram bericht of verhaal. Je kunt from scratch gaan beginnen, maar er staan ook standaard templates klaar als je het jezelf makkelijk wil maken. Binnen no time flats je wat in elkaar! Afbeeldingen en kleuren kun je aanpassen naar je eigen stijl. Voor de full canva experience kun je nog wat gratis stickers, illustraties of vormen toevoegen. Ga het eens uittesten!

Canva is een makkelijke tool om je Instagram feed een boost te geven. Er zijn veel templates en verschillende stijlen, maar pas op! Je moet wel binnen je eigen huisstijl blijven. Heel veel voorbeelden zijn leuk, maar als je verschillende stijlen gaat gebruiken dan wordt het een zooitje. Chaos is niet iets wat je wilt uitstralen toch? Gebruik je eigen huisstijl kleuren en lettertypes! Zo zorg je voor herkenbaarheid van je bedrijf en rust in je feed. Je uitstraling maak je af met persoonlijke fotografie. Je kunt kiezen voor stockfotografie, maar dan krijgen mensen veel minder gevoel bij jouw bedrijf omdat het wat vlak/standaard overkomt. Als je dan toch kiest voor stockfoto’s, ga dan voor degene waar de persoonlijkheid vanaf spat.

Heb je nog steeds twee linkerhanden voor design? Niet iedereen heeft gelijk gevoel voor vormgeving, ondanks dat er handige tools zijn. Daarnaast is het soms lastig om zelf te bepalen hoe je huisstijl er dan uit moet komen te zien op verschillende communicatie uitingen.

 

Onthoudt: Sommige dingen moet je gewoon loslaten en uit besteden aan de mensen die daar expert in zijn. Het scheelt tijd en een hoop frustratie!

 

Wil je ook dat mensen gaan kwijlen van jouw Instagram feed? Daar kun je ons ook voor inschakelen!

 

blankblankblank