En de pitchwedstrijd is gewonnen door….

En de pitchwedstrijd is gewonnen door….

PitchwedstrijdSuper gaaf dat mijn pitch op LinkedIn 4600 x bekeken is, maar dit had ik echt niet verwacht! 

Afgelopen zaterdag was het zo ver. De startersdag van het jaar met de welbekende pitch wedstrijd. De jongens van TravelDudes Entertainment hadden al een plek weten te bemachtigen om 1 van de 3 pitchers te zijn die voor een zaal vol ondernemers zijn verhaal mocht doen. Ter plekke werden de 2 andere ondernemers uit de hoge hoed getoverd. 

Eerlijk gezegd zat ik er helemaal niet op te wachten om voor een volle zaal te moeten pitchen. Ik ben een 1 op 1 persoon en dit waren wel erg veel 1 op 1-tjes….. Toen mijn naam genoemd werd zei ik dan ook iets te hard: ‘neeeee joh!’. ?

Met gezonde spanning ben ik het podium opgeklommen & heb ik (met mijn meest relaxte poker-face) mijn pitch gedaan. Ik had van te voren niet meer geoefend, want ik was ervan overtuigd dat ik niet hoefde te pitchen. Later bleek dat juist mijn kracht te zijn. 

blankNadat alle prijzen (15 stuks!) werden opgenoemd, kwam de jury terug met haar oordeel. Daar stond ik.. tussen 2 top ondernemers.. met de gedachte dat het een leuke ervaring was.. en toen.. werd mijn naam genoemd als winnaar..!

Weer riep ik iets te hard: ‘neee joh’! Ik was zo verrast! En mega blij natuurlijk. De jury vond dat ik echt vanuit mijn passie vertelde & een duidelijke visie had. Nadat ik het podium afstapte kwam de ene na de andere ondernemer, journalist & fotograaf naar me toe. En ik kon alleen nog maar vol verbazing lachen… wat een ervaring! 

Wat ik geleerd heb? Je kunt iets nog zo goed instuderen, maar als het niet uit je hart komt dan is het lastig om mensen te bereiken. Spreek vanuit je passie, eerlijkheid & wees jezelf (er zijn al zoveel anderen).

Ps. Gelieve niet op eventuele taalfouten te letten. Ik was zo enthousiast, dat ik niet meer kon wachten op een tekstschrijver.