Hoe overleef ik de warmte op kantoor?

blank

Hoe overleef ik de warmte op kantoor?

blankDear weather, stop showing off… We know u’re HOT! Poeeh, het is telkens even slikken als het mooi weer buiten is terwijl jij binnen aan het werk bent. De temperatuur stijgt langzaam als de middag nadert. Het lijkt wel of iedereen op vakantie is en jij als enige strijder aan het werkt bent. Op social media laat iedereen maar al te graag weten dat ze op vakantie zijn. Er wordt veel meer gepost dan normaal. Ik swipe die berichten maar gauw weg! Terwijl die vakantie toch misschien niet zo leuk is als het lijkt op insta. Waarom zou je alleen tijdens de vakantie zoveel posten? Geloof mij, we doen het allemaal onbewust. Het is alsof iedereen wil laten zien dat jij de leukste vakantie hebt. Maar echt motiverend is het niet.

 

Hoe overleef jij de warmte op kantoor? Wij hebben een aantal tips verzameld voor de echte strijders onder ons!

 

1 KEEP CALM AND STAY HYDRATED

Goh, wat verrassend he! Iedereen weet het maar het is echt heel erg belangrijk. Drink voldoende water. Zoals wij altijd zeggen stay hydrated! 2 liter water naar binnen gooien per dag blijf lastig. Kan jij geen water meer zien? Maak een andere variant met een schijfje limoen, sinaasappel, aardbeien of munt.

 

2 BE LIKE A PLANT

Toe aan verfrissing? Zet een plantenspuit met water op je bureau. Door af en toe te sprayen kan jij je hoofd koel houden.

 

3 HAPPY FEET

Je kan helaas niet naar het zwembad maar dan neem je het zwembad toch mee naar kantoor? Ik hoor je al denken, are you crazy? Neem gewoon een voetenbadje in een kinderzwembadje of emmer. Je voeten zijn een soort van warmteregelaars net zoals je polsen.

 

4 LOOK HOT, KEEP COOL

Maak je eigen airco! Dit creëer je door bevroren waterflessen voor een ventilator te zetten. Laat die frisse wind maar komen!

 

5 IT’S TIME TO SPICE IT UP

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar door pittig eten ga je transpireren. Hierdoor raak je warmte kwijt en je lichaam koelt af. LET OP! Blijf wel genoeg water drinken om je vocht weer aan te vullen.

 

6 TROPIC LIKE IT’S HOT

Maak een tropenrooster. Begin wat eerder zodat je ook eerder naar huis kan wanneer de warmte je too much wordt. Voor onze sleeping beauty’s is dit een uitdaging…

 

7 TAKE A BREAK

Ben jij duf van de warmte en val je bijna inslaap? Neem even een korte pauze. Stap even van je bureau weg en loop een rondje. Daarna kan je met een frisse blik weer aan de bak!

 

8 YOU ARE ONE IN A MELON

Als je voor de echte hydratatieboost wil gaan, neem dan wat gekoeld fruit. Het is rijk aan vocht en bovendien echt een lekker tussendoortje. Win-winsituatie want je krijgt ook nog extra vitaminen binnen.

 

9 KEEP HANGING IN THERE

Zit je aan je bureau met je 2 liter water, plantenspuit, voetenbadje, broodje sambal, eigengemaakte airco en een bakje fruit? En nog steeds warm? Hang een natte handdoek in je nek voor extra verkoeling.

 

10 LIFE IS BETTER WITH ICE CREAM

Neem een lekker waterijsje! Die heb je wel verdiend na een hele dag strijden. Of het helpt tegen de warmte? Dat niet perse maar het is stiekem wel erg lekker om de dag mee af te sluiten.

 

blankblankblank