Is jouw visitekaartje wel echt een visitekaartje?

Visitekaartje

Is jouw visitekaartje wel echt een visitekaartje?

Netwerken is erg belangrijk voor ons als ondernemers. De mensen in jouw omgeving weten wat je doet, hoe ze je kunnen bereiken en waarvoor ze bij jou terecht kunnen.

Tijdens het netwerken wissel je meestal gegevens uit met als doel dat deze ondernemer contact met jou opneemt voor een eventueel vervolg. Na een tof gesprek is het visitekaartje het enige dat de ondernemer nog van jou heeft als herinnering. Het is daarom belangrijk dat jouw visitekaartje ook echt een visitekaartje is. Zorg ervoor dat je kaartje er netjes uitziet zonder bijvoorbeeld kromme hoekjes. Het laat zien wie jij bent, wat je doet en hoe ze jou kunnen bereiken.

Nu hoor ik je denken; hmm… visitekaartjes?

• Hoe regel ik dit?
• Welke informatie moet er op?
• Past dit wel bij mij? Is dat niet een beetje ouderwets? Moet het niet wat anders zijn?

Zo heeft iedereen wel een ander antwoord op deze vragen. Maar één ding staat vast! Je wil een positieve indruk achterlaten en ondernemers moeten je makkelijk kunnen bereiken. Zo onthouden ze later nog wie je bent! Dit doe je door jezelf te onderscheiden van de rest.

 

blank

Hoe onderscheid jij jezelf van de rest?

Laat je persoonlijkheid zien in je onderneming! Ondernemers gaan met jou de samenwerking aan omdat ze heel bewust voor jou als persoon kiezen. Ze kiezen jou om wie je bent, wat je doet, de kwaliteit die je levert en de kennis die je hebt. Wanneer je er dus voor kiest om een visitekaartje te gebruiken, is het belangrijk dat jouw persoonlijkheid er vanaf spat!

 

 

regelen

Hoe regel je een visitekaartje?

Als je al een logo hebt kun je ervoor kiezen om dit te laten doen door hetzelfde reclamebureau. Ga samen brainstormen! Kijk in welke vorm jouw visitekaartje het beste resultaat gaat opleveren. Moet dit een standaard kaartje zijn? Of denk je meer aan een afwijkend formaat? Kijk of je iets unieks kunt bedenken binnen jouw vakgebied. Bijvoorbeeld; Je bent hovenier en je wil visitekaartjes laten maken. Dan kan het leuk zijn om kleine envelopjes te laten bedrukken met jouw gegevens er op. In deze envelopjes kun je bloemenzaadjes doen. Zeker weten dat ze je onthouden!

 

 

informatie

Welke informatie moet er op?

Hoe kunnen jouw klanten jou bereiken? Waar kunnen ze meer informatie over jou vinden? Wat doe je eigenlijk en wat bied je aan? Zorg dat deze info te vinden is op je kaartje! Naast dat je je kunt onderscheiden van de rest, is het visitekaartje toch ook echt een basismiddel om je klanten te voorzien van jouw gegevens.

 

 

blank

Past dit wel bij mij?

Het hangt er natuurlijk vanaf wie jij bent en wat je doet. Dit is voor iedereen verschillend. Zoek uit wat bij jou past en waar ben jij uniek in. Werk je bijna alleen maar online en netwerk je ook online? Misschien kun je je klanten op een interactieve manier voorzien van jouw gegevens. Werk je veel met drukwerk en heb je vaak face to face contact met je klanten? Onderzoek of er origineel materiaal is waarop jij je kaartjes kunt laten drukken.

 

 

Of het netwerken en het visitekaartje nou echt bij je past of niet, wij denken dat het voor elke ondernemer waardevol is om te blijven netwerken. Strooien maar met jouw unieke visitekaartjes!

TIP: Wie denkt dat netwerken saai is; Netwerkborrels zijn vaak erg interessant, gezellig, heel waardevol en vergeet die lekkere hapjes niet!

Kortom; zorg dat je altijd een net en verzorgd visitekaartje op zak hebt. Dit visitekaartje is letterlijk het visitekaartje van jouw onderneming!