Laat zien wie je ECHT bent!

Laat zien wie ECHT bent!

Laat zien wie je ECHT bent!

Laat jij tijdens de eerste kennismaking met een klant echt zien wie je bent? Of kruip je dan in een andere rol? De meeste klanten kiezen voor een gezicht en een persoonlijkheid die bij hun past. Het is te vergelijken met een speeddate. Je haalt alles uit de kast om de persoon tegenover je binnen te slepen, maar wat als dit gewoon niet matched? In het begin gaat het goed maar op de lange termijn gaat dit niet werken. Waste of time!

Wie ben jij

Wie ben jij?

Wees jezelf want daar komt je het verst mee. Dat is waar wij heel erg in geloven. Werken vanuit je eigen kracht! Makkelijker gezegd dan gedaan want wie ben jij nou eigenlijk? Schrijf eens voor jezelf op wat wel en niet bij jou past. Koppel dit aan een doelgroep die jij wil aanspreken. Is dit een match? Vraag aan vrienden/vriendinnen, collega’s of al bestaande klanten hoe zij jou zien en ervaren. Dit kan jou op weg helpen wanneer je het zelf lastig vindt om te bepalen hoe jij in elkaar zit.

blank

Waar voel jij je goed bij?

Op papier heb je het uitgeschreven wie je bent maar nu nog de uitvoering. Spreek je vanuit jezelf of het bedrijf? Wij maken het liefst gebruik van persoonlijke branding! De meeste klanten zijn meer geïnteresseerd in een persoonlijk verhaal dan een standaard verkooppraatje. Jij bent uniek en zo onderscheid jij je van de rest! Jouw verhaal blijft daardoor hangen bij de klant. Wanneer je echt jezelf laat zien dan trekt dat ook de doelgroep aan die je zoekt. Win-winsituatie toch?

blank

Let’s date!

Nog een paar tips op een rijtje voordat je echt gaat speeddaten met je klant:

  • Wees eerlijk! Verkoop niet iets wat je niet bent of weet maar besteed dit dan uit.
  • Stel wat vragen om jouw match te leren kennen. Mensen praten nou eenmaal graag over zichzelf 😊
  • Wees niet bang om een persoonlijk verhaal te vertellen. Denk niet, daar zitten ze niet op te wachten. Dit is wat jouw verhaal krachtig maakt!
  • Begin niet met de intentie om een opdracht binnen te slepen maar verbreed je netwerk en leer de mensen echt kennen.
  • Niet elke afspraak kan een match zijn maar bekijk het positief; je komt steeds dichterbij!

 

Do you believe in love at first sight?

blank