Pantone Living Coral

Pantone 2019

Pantone Living Coral

DÉ KLEUR VAN 2019

PANTONE Living Coral‘ is dé kleur van 2019. Maar hoe wordt deze kleur eigenlijk vastgesteld en wat betekent het?

EEN JAAR VOL ENERGIE!

Het team van PANTONE krijgt het al 20 jaar lang voor elkaar om productontwikkeling en aankoopbeslissingen in verschillende sectoren te beïnvloeden door middel van kleur. Het selectieproces voor ‘Kleur van het jaar’ vereist een doordachte overweging en trendanalyse. Een team kleurexperts gaat opzoek naar nieuwe kleurinvloeden over de hele wereld.

Voor 2019 is PANTONE Living Coral uitgeroepen tot kleur van het jaar. Deze koraal tint heeft een gouden ondertoon en geeft je een ware energie boost. Door zijn zachte uitstraling is het een toegankelijke kleur voor een brede doelgroep. Je kunt het ook wel de feel-good kleur van dit moment noemen.

PANTONE Living Coral heeft een bepaalde kracht in deze continue veranderende tijden. De digitale wereld neemt het steeds meer over. Op zich een positieve ontwikkeling, maar juist in deze tijden zijn we op zoek naar verbinding en intimiteit. De kleur van 2019 geeft je het gevoel dat je welkom bent en stimuleert samenwerkingen. Iets waar ik volledig achter sta met De Conceptwinkel natuurlijk.

Wat mij betreft een krachtige & frisse kleur om te gebruiken in communicatie uitingen.

Wist je dat PANTONE Living Coral een mix is tussen roze en oranje en wil je weten waar deze kleuren voor staan? Neem dan een kijkje bij onze kleurenpsychologie tool.

Pantone 2019