Wat is voor jou de ideale werkplek?

blank

Wat is voor jou de ideale werkplek?

blankDe ideale werkplek is voor iedereen anders! Waar de één het lekkerst werkt met wat geroezemoes en collega’s om zich heen, vindt de ander het heerlijk om in alle rust aan de slag te gaan. Bij Rebelation zijn we gek op een inspirerende, gezellige en sfeervolle omgeving. Dit zorgt ervoor dat we de gaafste ontwerpen en projecten kunnen neerzetten. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen! Het kan voor jouw vakgebied belangrijk zijn dat het kantoor juist rust en structuur uitstraalt.

Zo zie je maar dat dit per vakgebied heel erg kan verschillen.

Iedereen kan zijn eigen ideale werkplek wel dromen! Toch is het handig om rekening te houden met de wensen van je collega’s, als je niet alleen werkt. Liggen jullie een beetje op één lijn als het gaat om de indeling?

Het voordeel van het werken met collega’s in 1 ruimte is dat je even snel met elkaar kunt overleggen. Zo hoef je niet elke keer van je stoel af om naar je collega te lopen. Al is dit juist goed om regelmatig te doen! De hele dag zitten is niet goed voor je bikini body :). Maar misschien heeft jouw collega juist wel behoefte aan een eigen plek om ongestoord te kunnen werken?

Naast een werkplek is een vergaderruimte ook geen overbodige luxe. Als je klanten op bezoek krijgt, wil je deze kunnen ontvangen in een nette ruimte. Je bent andere collega’s niet tot last en je wordt zelf ook niet gestoord. Onbewust wordt er anders toch met het gesprek meegeluisterd. Herkenbaar? Geef de klant de ruimte om een persoonlijk gesprek te voeren zonder dat al je collega’s op de hoogte zijn.

Telefoneren is dan ook nog een dingetje. Veel mensen vinden het niet prettig om te telefoneren waar anderen bij zijn. Kijk of je een plekje kunt creëren waar je rustig en ongestoord je klant kunt bellen! Bij Rebelation hebben we gekozen voor een hele toffe old school telefooncel. Niet alleen heel handig maar ook echt een eyecatcher in ons interieur!

En dan als laatste; zorg dat er ruimte is voor ontspanning! Soms kun je zo opgaan in het werk dat je op kijkt en ineens bedenkt… oeps, nog niks gegeten, niks gedronken… misschien tijd om even een rondje te lopen? Een goeie tip om dit te voorkomen is samen lunchen! Sleur je collega’s maar achter hun computers vandaan om 12.30 uur en zorg dat er een lekkere lunch klaar staat. Daarna samen even een rondje lopen, potje tafelvoetbal of een pingpong wedstrijdje (bij Decathlon hebben wij een pingpong tafel van karton gescoord, super leuk & goedkoop). Zeker doen! Je hersens kunnen even resetten en zijn daarna weer klaar om te knallen.

Werk je alleen? Zorg dan ook dat je dit doet! Vind je dit lastig? Zet je wekker voor een pauze en plan een lunchafspraak in. Echt belangrijk om te doen!

Nog wat leuke weetjes;

blank

  • Ga voor groen! Planten verbeteren je concentratieboog
  • Decoratie; Het blijkt dat werken in een mooi ingericht kantoor ervoor zorgt dat je productiever bent. Tenslotte worden we toch ook gewoon gelukkig van een hip & trendy omgeving (wij in ieder geval wel!).
  • Een ruimte met uitzicht (of een foto van een uitzicht), een mooi natuurlijk uitzicht, zorgt ervoor dat je stresslevel omlaag gaat.
  • Wist je dat ronde vormen in een interieur ervoor zorgen dat je makkelijker ontspant?
  • Rommelig of toch netjes? Een rommelig bureau moedigt creativiteit aan. Een opgeruimd bureau werkt beter als het gaat om structuur, planning en regelmaat.
  • Licht; heel belangrijk! Een werkplek waar veel licht binnen komt geeft energie.

 

Trouwens, wist je dat wij net zijn verhuisd naar een splinternieuw kantoorpand? Het is echt een gave, stoere en inspirerende plek geworden! Kom eens een keer binnenlopen voor een bakkie of een praatje. Vinden we leuk!